‘Sobere gevangenisregime in strijd met de wet’

Geplaatst: augustus 31, 2013 in Getwetter
Tags:, , , ,

De Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming vindt het onverantwoord om het gevangenisregime te versoberen. Staatssecretaris Teeven wil gevangenen onderbrengen in een sober regime. Privileges moeten de gedentineerden dan verdienen.

Teeven hoopt met de nieuwe aanpak goed gedrag te stimuleren. Maar volgens de Raad “kan een normaal mens niet aan de eisen voldoen en zal het grootste deel van de gevangenen de hele straf in het sobere regime blijven”. Dat meldt NOS.
Bij het nieuwe gevangenisregime zullen gedetineerden de eerste zes weken twintig uur per dag in hun cel zitten. Een gevangene mag na die periode meedoen aan activiteiten van het plusprogramma, zoals cursussen doen, gebruik maken van een computer of theorie-examen voor het rijbewijs halen.
Maar deze nieuwe regels zijn te streng, vindt de Raad. De meeste gevangenen zullen zich niet meer bezighouden met zichzelf veranderen. Ook vreest de Raad voor mensen met een verstandelijke beperking en drugsverslaafden.
De plannen van het kabinet zijn volgens de Raad in strijd met de Nederlandse wet en internationale richtlijnen.

Bron:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21854403/___Sobere_gevangenisregime_in_strijd_met_de_wet___.html

Om het gevangeniswezen verder voortvarend te kunnen privatiseren moet het allemaal goedkoper, en het ergste is dat staatssecretaris Fred Teeven al enkele jaren innig contact onderhoud met commerciële internationale ondernemingen voor de bouw van nieuwe gevangenissen…. U kunt wel raden wie daar straks een mooie positie krijgt aangeboden als hij op deze wijze ‘succesvol’ zijn regeerperiode kan afsluiten.

De ‘gewone man’ zal er financieel nimmer iets op vooruit gaan ondanks de grote bezuiniging en versobering van het gevangenisregime.
Allemaal eigenbelang van, alweer, een VVDer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s