Budgetbejaardenhuis’ in gevangenis..??

Geplaatst: augustus 27, 2013 in Getwetter

De Bredase ondernemer Aad Ouborg denkt een oplossing te hebben gevonden voor senioren die een normaal bejaardenhuis niet kunnen betalen. Ouborg  wil een budgetbejaardenhuis ontwikkelen in de voormalige koepelgevangenis in Breda.

Foto: Visomar

Foto: ANP
In het Budget Bejaardenhuis delen bewoners een kamer en wordt de zorg zoveel mogelijk geautomatiseerd. Daardoor kunnen senioren voor de helft van de prijs van een normaal bejaardenhuis gehuisvest worden. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners begin 2017 hun intrek nemen in Budget Bejaardenhuis de Koepel. In totaal is er plek voor 900 bewoners. De cellen worden ingericht als “simpele maar comfortabele kamers”, laat Ouborg weten.
“Ik zie een groeiende groep senioren die er financieel niet goed voor staan. Ze kunnen moeilijk rondkomen en hebben geen goed pensioen opgebouwd. In een gewoon bejaardenhuis is de vanafprijs €65,- per dag, wij verwachten dat dit bij ons voor €29,- per dag kan”, aldus Ouburg. “Ik denk dat hier in de toekomst veel behoefte aan zal zijn. Bovendien kunnen we de gevangenissen die nu gesloten worden, zo een goede nieuwe functie geven.”

Bron:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21842316/__Bejaarden_de_Koepel_in__.html

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s