Teeven moet bajesplan overdoen

Geplaatst: mei 30, 2013 in Populitiek
Tags:, , ,

Staatssecretaris Fred Teeven kan maar één ding doen met zijn bezuinigingsplan voor het gevangeniswezen: in de prullenbak gooien en opnieuw beginnen. Dat vindt Nine Kooiman van de SP na een eigen onderzoek onder 2700 leden van het gevangenispersoneel.

„Teeven kan terug naar de tekentafel. Niemand steunt zijn plannen nog. Na de rechters, de reclassering, diverse burgemeesters, wetenschappers en de belangrijke Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming, hebben ook de echte praktijkexperts dit plan verwezen naar de enige plek waar het thuishoort: de prullenbak”, oordeelt Kooiman.
De ondervraagden vinden de plannen „slecht voor de gedetineerden, slecht voor het personeel en slecht voor de veiligheid in onze samenleving”, stelde Kooiman vast. Het zijn ‘vernietigende resultaten’, concludeert het Kamerlid.
Daarbij komt dat het enige doel geldbesparing is en dat de berekeningen daarover ook al niet kloppen, aldus Kooiman.

Bron.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/21606733/___Nieuw_bajesplan_Teeven___.html

Advertenties
reacties
  1. Nutnik Sphylkes schreef:

    Hoe langer de economische vooruitzichten van burgers somber blijven des te meer burgelijke ongehoorzaamheid vanuit de samenleving te horen en merken zal worden en wij straks met zijn allen aan de enkelband hangen.

    Wat betreft Teeven zijn privatisering’s plannen in het gevangeniswezen i.s.m. met een wereldwijd opererende onderneming dat gevangenissen/cellen bouwt ben ik nog niet overtuigd dat dat plannetje helemaal van tafel is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s